Трима наблюдаващи прокурори са допуснали сериозни нарушения по ключови дела,

...
Трима наблюдаващи прокурори са допуснали сериозни нарушения по ключови дела,
Коментари Харесай

Величков: При Барселонагейт е бил търсен бърз резултат, след като Гешев скъса оставката си

Трима наблюдаващи прокурори са позволили съществени нарушавания по основни каузи, оставени " на трупчета " и ще бъдат осъдени в осъществяване на заповед на краткотрайно изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад., оповестиха от прокуратурата. 

Велислав Величков от " Правосъдие за всеки " счита, че е изненада, че единствено трима са препоръчани за санкции. 

" Проверките не престават, до 7 август ще приключат. " Барселонагейт " е емблема на неработещата прокуратура. Това дело стартира шумно и по-късно всичко стана доста безшумно. По това дело доста дълго време не са били осъществявани дейности - за 3 години са разпитани само 4 очевидци. Интересното е, че преводите са били възлагани поетапно (по 20 страници) откакто месеци не е правено нищо. Един избран преводач прави всички преводи ", изясни той. 

По думите му наблюдаващите прокурори " не са си давали напън " или им е било подсказано да не работят.

" След 15 май обаче по " Барселонагейт " стартират интензивни дейности, 17 очевидци се разпитват за 1,5 месеца, разпореждат се три експертизи и изземвания, търси се бърз резултат. Има неритмичност в дейностите на прокурорите. Проверка е могло да бъде предоставена от зам.-главния прокурор, който дава отговор за Върховен касационен съд. Приближените на Гешев обаче не са могли да възложат инспекции за дейности, които може да са подбудени от самия него ", уточни Величков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР