Трима кандидати са номинирани в надпреварата за наследник на Никола

...
Трима кандидати са номинирани в надпреварата за наследник на Никола
Коментари Харесай

Трима са кандидатите за наследник на Стърджън в управляващата партия в Шотландия

Трима претенденти са номинирани в конкуренцията за правоприемник на Никола Стърджън като водач на Шотландската национална партия и първи министър. Единият от тях съобщи, че самостоятелност на Шотландия може да бъде реализирана и без референду.

Министърът на опазването на здравето Хамза Юсаф, министърът на финансите Кейт Форбс и някогашният министър на публичната сигурност Аш Рейган са тримата кандидати, като всеки от тях събра нужните над 100 номинации от повече от 20 разнообразни партийни клонове.

Гласуването ще се организира сред членовете на Шотландската национална партия, което стартира на 13 март. Резултатът ще бъде разгласен на 27 март, написа БНР.

Включилата се последна в конкуренцията Аш Рейган, считана за новобранец, обаче сътвори главната вест, като оповести при излагането на претекстовете си да взе участие в конкуренцията, че е уверена, че Шотландия може да получи самостоятелност без референдум, стига задоволително гласоподаватели да поддържат партиите, борещи се за самостоятелност, на идващите избори. Тя посочи, че не става дума за модифициран проект на желанието на Никола Стърджън изборите да се трансфорат в " де факто референдум ".

Редакторът на Би Би Си за Шотландия Джеймс Кук разяснява, че въпреки и да се счита, че системата за избор на водач облагодетелства Юсаф и Форбс, които са одобрени министри и политици и се счита, че имат по-широка поддръжка в партията, конкуренцията дава обещание да бъде забавна, тъй като и те си имат своите проблеми. Юсаф, тъй като проектът му да усъвършенства здравната работа, бе подложен на критика от формален отчет, а Форбс, тъй като към този момент намерено съобщи, че би гласувала срещу гей браковете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР