Трима журналисти са сред загиналите при експлозия днес край сградата

...
Трима журналисти са сред загиналите при експлозия днес край сградата
Коментари Харесай

Атентат в Кабул, 40 загинаха, десетки са ранени

Трима публицисти са измежду починалите при детонация през днешния ден край постройката на афганистанска информационна организация в Кабул.

Терорист самоубиец се е самовзривил край постройката на организацията в западната част на столицата. След детонацията почнала пукотевица.

Противоречиви са информациите за това коя е целта на нападението. По данни на представител на министерството, представен от Ройтерс, то е осъществено против афганистанската осведомителна организация "Войс ". Франс прес и ДПА оповестяват, също базирайки се на министерството на вътрешните работи, за 40 убити при серия от детонации, блъснали през днешния ден шиитски културен център в Кабул.

Сградата на културния център се намира до тази на осведомителната организация, която в началото се смяташе за цел на нападението, означи Агенция Франс Прес.

"Мишена на офанзивата бе културният център "Табаян ". Там имаше гала във връзка 38-ата годишнина от руското навлизане в Афганистан, когато стана (първата експлозия), съобщи за Агенция Франс Прес помощник-говорителят на министерството Насрат Рахими, представен от Българска телеграфна агенция.

Още две взривни устройства избухнаха пред постройката, където се бяха събрали хора да оказват помощ на потърпевшите от първия гърмеж. Никой не е поел до миг отговорност за това нахлуване. Талибаните даже разгласиха официално съобщение, в което отхвърлят да са забъркани.

При различен случай шест деца на възраст 8 до 10 години са починали в сряда при детонация на мина в провинция Балх, Северен Афганистан, оповестиха локалните управляващи.

Напоследък екстремистите в Афганистан доста ускориха позициите си в редица източни, южни и северни провинции. Командири и елементарни бойци от радикалните групировки все по-често поставят клетва за честност към терористичната организация "Ислямска страна ", отбелязва ТАСС.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР