Трима измамници, представящи се за полицаи, са убедили пенсионери във

...
Трима измамници, представящи се за полицаи, са убедили пенсионери във
Коментари Харесай

Австрийски пенсионери се простиха с  2,5 млн. евро заради ало измама 

Трима измамници, представящи се за служители на реда, са убедили пенсионери във Виена да им дадат спестяванията си. По схемата крадците се сдобили с общо 2,5 милиона евро, съобщи ДПА, цитирайки изказване на полицията. Престъпници в цяла Европа употребяват този прийом от няколко месеца.
И Заев падна жертва на телефонни измамници Говорил с съветски комици, които му се показали за Столтенберг и Порошенко
Задържаните за измамата във Виена са двама души от Сърбия и един човек от Турция. Те наподобява са работели без значение от обвинени в други страни, заяви представител на полицията. От ноември насам тримата се обаждали на възрастни хора по телефона, заявявайки, че са служители на реда, проверяващи случаи на обир.

За да си придадат легитимност, те употребявали манипулирани телефонни линии, тъй че на екрана на телефоните на жертвите да се появява незабавния номер на австрийската полиция 133, написа Българска телеграфна агенция.
Телефонни измамници: Румъния ни връща шестима от арестуваните през април Те ще бъдат предадени на българските правосъдни органи на "Дунав мост "
Първо един от обвинените казвал на жертвите, че спестяванията им ще бъдат на по-сигурно място в ръцете на полицията, а след това различен от обвинените се появявал в дома им, носейки с подправена полицейска значка, и вземал парите им.

Престъпниците са направили стотици опити за машинация и съумели в минимум 38 случая. Един от сърбите е направил признания. Останалите двама са отказали да свидетелстват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР