Трима души загинаха при удар от мълния в София, съобщиха

...
Трима души загинаха при удар от мълния в София, съобщиха
Коментари Харесай

Трима души загинаха при удар от мълния в София

Трима души починаха при удар от гръмотевица в София, оповестиха от Спешна помощ. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че случаят е станал в градинката на храма " Св. Никола " сред улиците „ Пиротска “ и Опълченска. Четвърти човек е превозен до " Пирогов ".

По първични данни става въпрос за сирийски жители - на възраст сред 20 и 30 година, прецизира Българска национална телевизия.

 

Три коли за спешна помощ са изпратени към мястото на случая. В рамките на 9 минути те съумяват да стигнат до потърпевшите. Спешните медици записват гибелта на трима от тях.

„ Годините и на четиримата са сред 20 и 30. Все още се разпознават ”, посочи представителят на „ Спешна помощ ” Катя Сунгарска в ефира на NOVA.

За половин час над региона на столицата са регистрирани към 800 мълнии, демонстрират данните на метеорологичните радари.

Две дървета са паднали в следствие от мощната стихия, разразила се през последния час над столицата, обясниха пред " Хоризонт " от Пожарната.

Десетина са подадените досега сигнали за разнообразни катастрофи, няколко подлеза в центъра на града са наводнени. Четири екипа на дирекция към Столичната община са на терен и отстраняват вредите, съобщи Красимир Димитров, шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ”.

Бурята продължи към половин час, съпроводена с мощна гръмотевична активност.

До среднощ преваляванията на всички места ще спрат, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Облачността от запад ще се раздира и понижава и до сутринта над цялата страна ще се обясни. Ще продължи да духа до сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, по Черноморието малко по-високи, в София към 11°. Утре преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в западната половина от страната ще превали. Вятърът ще остане от запад-югозапад, слаб до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 24°.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. На изолирани места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа сдържан, по най-високите и открити елементи до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР