Трима души загинаха, а други 77 бяха ранени през нощта,

...
Трима души загинаха, а други 77 бяха ранени през нощта,
Коментари Харесай

Експлозията в Нигерия остави 3 убити, 77 ранени, докато спасителните екипи трескаво ровят из развалините, за да търсят оцелели

Трима души починаха, а други 77 бяха ранени през нощта, когато детонация раздруса повече от 20 здания в един от най-големите градове в Нигерия, управляващите сподели в сряда, до момента в който избавителните служащи копаеха из руините в търсене на тези, за които се притесняваха, че са в капан.

Жителите на югозападния щат на гъсто популации град Ибадан в Ойо са чули мощен гърмеж към 19:45 ч. Вторник, което провокира суматоха, защото мнозина напуснаха домовете си.

До сряда сутринта силите за сигурност отделиха региона, до момента в който медицинският личен състав и колите за спешна помощ бяха в подготвеност, до момента в който избавителните старания се ускориха.

Предварителните следствия демонстрираха, че гърмежът е породен от експлозиви, съхранявани за потребление в противозаконни минни интервенции, сподели губернаторът на Oyo Seyi Makinde пред кореспонденти, откакто посети обекта в региона на Bodija в Ибадан.

„ Вече разположихме екипи за първа помощ и всички съответни организации в щата Ойо, с цел да извършат всеобхватни интервенции по търсене...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР