Трима души са загинали при големия горски пожар в област

...
Трима души са загинали при големия горски пожар в област
Коментари Харесай

3 жертви на големия горски пожар в Анталия

Трима души са починали при огромния горски пожар в област Анталия, наоколо до едноименния курорт. Евакуирани са локални поданици. Всички туристически екскурзии в този район са прекъснати, само че за момента няма заплаха за туристическите обекти. Близо 60 души са потърсили лекарска помощ. Турските управляващи са почнали следствие на аргументите за пожара.

Пожарът стартира от гора край Манавгат, на 75 километра от курорта Анталия. Силните ветрове бързо разпалват огъня и той доближава до жилищната част на града. Започва евакуация, в това число на четири квартала на града. Възрастен мъж на 82-години в село Аксеки обаче остава самичък в дома си и се задушава. Изпепелени са минимум 20 жилищни здания, дом на към 500 души. Пострадали са 62-ма, основно локални поданици, от които трима с изгаряния, а останалите с недоволства за обгазяване. Повечето са изписани.

" Надяваме се да се оправим с този пожар без жертви. Надяваме се допустимо най-скоро да спрем разпространяването му. Всички аспекти на случая ще бъдат разследвани и ще бъде оказана цялостна поддръжка на потърпевшите поради пожара жители ", съобщи Реджеп Ердоган.

Съмненията, че става дума за тенденциозен палеж, се подхранват от обстоятелството, че пожарът е тръгнал от четири места. Турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли заяви, че преодоляването на огъня е лишило 21 часа.

В битката със стихията са били мобилизирани аероплан, 19 хеликоптера, 108 пожарни автомобила и 400 огнеборци. Ветрове, достигащи до 50 километра в час, са съдействали за бързото разпространяване на огъня.

Миналата година пожари в Турция изпепелиха близо 21 хиляди хектара гори. По-рано този месец горяха два други средиземноморски региона - Хатай и Мерсин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР