Трима души са загинали и най-малко четирима са ранени при

...
Трима души са загинали и най-малко четирима са ранени при
Коментари Харесай

Ракетен удар на хутите по товарен кораб в Аденския залив, има жертви и ранени

Трима души са починали и минимум четирима са ранени при ракетен удар на хутите по товарен транспортен съд в Аденския залив. Нанесени са обилни вреди, оповестява Централното командване на въоръжените сили на Съединените щати.

Това са първи смъртни случаи, откогато подкрепяните от Иран йеменски бунтовници започнаха набези против търговски кораби. Гръцките оператори на плаващия под флага на Барбадос транспортен съд оповестиха, че той се носи по течението и е обзет от пожар. Все още няма информация за 20-членния екипаж на борда.

„ Хутите не престават да правят тези безразсъдни набези, без да се преценяват със положението на почтените цивилни, които минават през Червено море. Сега, за жалост, по драматичен метод убиха почтени хора. Съединените щати ще продължат да държат хутите виновни за техните набези, които освен нарушиха интернационалната търговия, освен нарушиха свободата на корабоплаването в интернационалните води и излагат на заплаха моряците. Призоваваме държавните управления по света да създадат същото ”, съобщи представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Хутите нападат кораби в Червено море от ноември, както те споделят, като знак на взаимност с палестинците по време на войната в Газа.  Англия и Съединените щати нанасят ответни удари и потвърждаването на смъртните случаи може да докара до напън за по-силни военни дейности, отбелязва Ройтерс.

Две от жертвите бяха разпознати като филипински моряци. В изказване се споделя, че двама други филипинци са били тежко ранени при офанзивата и се приканва за " продължение на дипломатическите старания за деескалация на напрежението и за справяне с аргументите за сегашния спор в Близкия изток ". 



 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР