Трима души бяха задържани днес във връзка с информация за

...
Трима души бяха задържани днес във връзка с информация за
Коментари Харесай

Арести на ислямисти в Германия за готвен атентат

Трима души бяха арестувани през днешния ден по отношение на информация за опасност за нахлуване против Кьолнската катедрала по време на празниците, оповестиха немските управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Днешните арести бяха осъществени единствено няколко дни откакто 30-годишен таджик беше арестуван по отношение на хипотетичен скрит план на ислямистки екстремисти за нахлуване против световноизвестната катедрала.

Заподозрените бяха арестувани в Дуисбург, Херне и Дюрен в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Били са претърсени и жилищата им в тези градове. Не бяха обявени детайлности за самоличността им.

Според началника на полицията в Кьолн Йоханес Херманс се допуска, че всичките арестувани обвинени - в това число таджикът, който беше задържан предходната седмица - принадлежат към по-голяма мрежа, включваща хора в цяла Германия и в други европейски страни, заяви немската осведомителна организация ДПА.

Предполага се, че нападението е трябвало да бъде осъществено с автомобил.

Министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл назова задържането " триумф, за който бих желал да благодаря на проверяващите ". Ислямистките екстремисти постоянно са били дейни, само че сега са по-активни от нормалното, съобщи Ройл. " Полицията постоянно се пробва да бъде няколко крачки напред ", добави той.

Малко преди Коледа полицията е получила информация за планувано нахлуване на бойци против Кьолнската катедрала. Нападението е трябвало да бъде осъществено в навечерието на Нова година.

От седмица световноизвестната катедрала в града е под засилена защита и тя е затворена за туристи от Бъдни вечер.

Обикновено през последната седмица на годината катедралата се посещава от повече от 100 000 туристи. През последните дни в постройката за литургията можеха да влизат единствено поклонници, само че те трябваше да преминат през щателни инспекции за сигурност, включващи полицейски кучета.

Тази вечер към катедралата дежурят към 1000 служители на реда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР