Трима депутати на Консервативната партия внесоха в сряда писма с

...
Трима депутати на Консервативната партия внесоха в сряда писма с
Коментари Харесай

Още британски депутати поискаха вот на недоверие

Трима депутати на Консервативната партия внесоха в сряда писма с искане на избор на съмнение в премиера Борис Джонсън във връзка на продължаващия скандал към събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун. 

Бившият министър, а в този момент ръководител на парламентарната комисия за защита, Тобайъс Елууд, поведе хорото обявявайки още преди „ Въпросите към премиера “ в Камарата на общините, че е предал писмото си на „ Комитет 1922 “. 

Вечерта той бе последван от Антъни Мангнал и сър Гари Стрийтър. Би Си Си оповестява, че има информация за 17 депутати на торите, предали пасма за избор на съмнение. От тях единствено девет обществено са удостоверили, че са подхванали тази стъпка, тъй че надалеч не е ясно каква е действителната картина. Само ръководителят на „ Комитет 1922 “ сър Греъм Брейди знае точната численост. 

Необходимо е да се получат 54 такива писма, с цел да се гласоподава избор на съмнение. Полтически наблюдаващи считат, че подаването на писма с искане за вотн на съмнение в премиера евентуално се бави, тъй като множеството депутати бунтари избират да изчакат да видят цялостния отчет на Сю Грей за купоните на Даунинг стрийт или резултатите от локалните избори през май, преди да вземат решение за бъдещето на Борис Джонсън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР