Трима чужди граждани, заемали отговорни позиции в завод Арсенал, са

...
Трима чужди граждани, заемали отговорни позиции в завод Арсенал, са
Коментари Харесай

Задържаха трима чужденци, изнесли важни документи от оръжейния завод „Арсенал“

Трима ч ужди жители, заемали виновни позиции в цех „ Арсенал ", са арестувани от криминалисти на ОДМВР - Стара Загора.

Специализираната интервенция е извършена след подаден сигнал за  открита липса на съответни произведения от „ Арсенал “ АД - Казанлък и документи . Информацията в тях е извънредно сензитивна за компанията и съставлява интерес за български или непознати конкурентни компании.

След  осъществено взаимоотношение с ТДНС - Стара Загора са планувани и взаимни дейности, известена е районната прокуратура.

В рамките на следствието са разпитани очевидци. Установено е, че в завода, със подписани трудови контракти, са работили 24-годишен литовски жител, негова съгражданка – на 59 години, и 60-годишен жител на Русия . Дейността им е била обвързвана с новаторски технологии, обезпечаващи продукцията на сдружението.

Тримата са били в неплатен отпуск до 17 септември, след което не са се явили на работа. Установено е, че са се придвижвали с леки коли, информация за задграничните им пътувания посочила, че те са влезнали в страната на 2 октомври, били са в Казанлък и са тръгнали назад. С цел попречване напускането им от страната, до ГДГП е изпратено искане за щателна инспекция.

На 5 октомври тримата чужденци и колите им били засечени на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ и въз основа на писмена информация от районно управление (на МВР) - Казанлък, са арестувани за период до 24 часа.

В колите им са открити к нижа и движимости, за които се допуска, че са директно свързани с предмета на доказване по досъдебното произвеждане. Изготвени са постановления за наложително довеждане на лицата, следва да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и привличането им в качеството им на обвинени.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Стара Загора.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР