Трима бивши ръководители на футбола в Южна Америка ще заминат

...
Трима бивши ръководители на футбола в Южна Америка ще заминат
Коментари Харесай

Започва голям процес за корупционните практики във ФИФА

Трима някогашни ръководители на футбола в Южна Америка ще заминат за Ню Йорк, където ще бъдат съдени поради корупционни практики във ФИФА в развой, който се чака с голям интерес. Хосе Мария Марин, Мануел Бурга Сеоане и Хуан Анхел Напут са първите разследвани, които ще бъдат изправени пред съда по отношение на корупционния скандал, раздрусал международния футбол през 2015-а година и довел до края на ерата на Сеп Блатер отпред на ФИФА.

При откриването на съвещанието в Бруклин бяха показани първите доказателства за противозаконни банкови покупко-продажби, свързани с схемите на измами. И тримата към този момент пледират почтени по обвиняванията рекет, машинация, пране на пари и фиктивни сделки- всичко това, довело до тяхното персонално облагодетелстване. Техните юристи обаче дефинират доказателствата като слаби и подвеждащи.
Fifa corruption trial hears allegations officials took millions in bribes. By @oliverlaughland https://t.co/JB9peJgh6G
— Guardian sport (@guardian_sport) November 13, 2017

Още над 40 индивида са се признали за отговорни и участници в корупционна скица, траяла близо 24 години и довела до отклоняването в частни сметки на към 150 милиона $, пристигнали от продажбата на телевизионни права и кандидатури за семейства на шампионати и шампионати на ФИФА. Марин е някогашен президент на Бразилската футболна конфедерация, Бурга е началник на федерацията на Перу, до момента в който парагваецът Напут преди е бил отпред на КОНМЕБОЛ- Южноамериканската футболна конфедерация. Американският прокурор Кийт Еделман съобщи, че водената от него пълномощия разполага с повече от 2 милиона документи за интервала от 2000-ата до 2015-а година, които уличават корупционните практики в КОНМЕБОЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР