Трима български граждани бяха арестувани в петък за притежание на

...
Трима български граждани бяха арестувани в петък за притежание на
Коментари Харесай

Българи пак арестувани в Индия за обир на банкомати

Трима български жители бяха задържани в петък за владеене на две скимерни устройства, употребявани за кражба на данни от банкомати, 54 некодирани карти, декодери и устройства за шифроване. Полицията в Ченай, Индия, също конфискува индийска валута и Щатски долар 13,000, преносими компютри и мобилни телефони, написа Times of India.

Полицията откри тримата в хотелската им стая. Триото са разпознати като Любомир Максимов, 33, Николай Катев, 30, и Борис Вълков, 30.
Предварителните следствия разкриха, че тримата мъже са стигнали до Ченай на 13 юли и са настанени в хотел в Карапаккам на Стария път Махабалипурам. В четвъртък един от тях потърсил помощта на рецепциониста на хотела, с цел да отвори сейфа в стаята му.

Когато техникът пристигнал да им помогне да отворят шкафчето, той забелязал снопове пари, увити в полиетилен. Той уведомил администрацията на хотела и чиновниците претърсили стаята в петък, когато са били на открито. Домакинският личен състав намерил декодерите и енкодерите в долап вътре в банята и предизвестил полицията. По съвет на инспектора С. Вееракумар те оставили устройствата недокоснати и заключили стаята.

Когато тримата се върнали в хотела, чиновниците уведомили полицията, която пристигнала и ги арестувала.

По време на разпита тримата споделили, че са пристигнали в града с дебитни и кредитни документи на непознати жители, с цел да атакуват банкомати и да теглят пари.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР