Трима български боксьори се осигуриха медали на Европейското първенство за

...
Трима български боксьори се осигуриха медали на Европейското първенство за
Коментари Харесай

Трима наши боксьори взеха медали от Европейското

Трима български боксьори се осигуриха медали на Европейското състезание за мъже в Евреван (Армения) въпреки и след единствено по една победа. И тримата ни национали започнаха непосредствено от 1/4-финалите и използваха този късмет. Дори и да отпаднат в неделните полуфинали, националите ще завършат с бронзови оценки на Евро 2022о.

Пръв до орден през днешния ден стигна дебютантът в отбора ни - Ергюнал Себахтин, който се наложи безапелационно с 5:0 т. над ирландеца Рики Несбит в кат. 48 кг. За шанс на българския представител в тази категория имаше единствено 8 боксьори, които започнаха непосредствено от 1/4-финалите. Съперник на Себахтин в полуфинала ще е италианецът Леонардо Еспозито.

В кат. 54 кг двукратният европейски първенец Даниел Асенов (2015, 2017 г.) надигра Салах Омар (Тур) също с 5:0 т. За място на финала двукратният ни участник на олимпийски игри ще се боксира против ирландеца Дилън Ийгълсън. Като подложен под №3 в схемата от единствено 12 боксьори Асенов почива в квалификационния кръг и също игра непосредствено на 1/4-финал.

До най-малко бронзов орден стигна и кубинецът с български паспорт Хавиер Ибанес (57 кг), който също беше безапелационен - 5:0 т. против Небил Ибрахим (Шв). Ибанес, сходно на Асенов, почива в квалификациите (само 13 боксьори в схемата) и завоюва медала след единствено един дуел. Вторият му ще бъде против арменеца Артур Базеян в неделя.

Четвъртият български боксьор, който през днешния ден се качи на кръга в 1/4-финалите - Кристиян Николов (80 кг), отпадна след загуба от представителя на Сърбия Артьом Агеев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР