Трима българи са задържани по обвинение за шпионaж за Русия

...
Трима българи са задържани по обвинение за шпионaж за Русия
Коментари Харесай

Великобритания задържа трима българи за шпионаж в полза на Русия

Трима българи са арестувани по обвиняване за шпионaж за Русия в Обединеното кралство. До ареста се е стигнало след огромно следствие на националната сигурност, предадоха от „ BBC “, представени от „ Дарик “.

Подсъдимите са на възраст от 45, 41 и 31 години. Те са били арестувани през февруари и от този момент са в ареста. Те са упрекнати в владение на документи за идентичност с „ непозволени планове “ и се твърди, че са знаели, че са подправени. Сред тях има паспорти, персонални карти и други документи за Англия, България, Франция, Италия, Испания, Хърватска, Словения, Гърция и Чехия.

Тримата обвинени са задържани според Закона за формалните секрети от детективи за битка с тероризма от столичната полиция, която носи национална полицейска отговорност за шпионаж.

Един от нашите сънародници живее във Англия от 2009 година, като работи в региона на финансовите услуги . По тази линия в предишното той е правил бизнес покупко-продажби с Русия .

Профилът му в LinkedIn гласи, че е имал и бизнес, занимаващ се със сигнално разузнаване , включващо прихващане на връзки или електронни сигнали. Бил консултант в Министерството на енергетиката на България, настояват още медиите в Англия.

Другите двама българи са двойка – мъжът е водач към лечебни заведения , а дамата е лаборант в частен здравен бизнес. Двамата живеят в Обединеното кралство през последните 10 години.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР