Трима българи получиха втори шанс за живот след донорска ситуация,

...
Трима българи получиха втори шанс за живот след донорска ситуация,
Коментари Харесай

Шанс за втори живот: Донорска ситуация спаси трима българи

Трима българи получиха втори късмет за живот след донорска обстановка, осъществена от екип на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив, с координатор доктор Костадин Чифлигаров. Това оповестиха особено за Българска национална телевизия от болничното заведение.

Това стана допустимо откакто на 27 октомври околните на изпаднал в мозъчна гибел 18-годишен мъж взеха благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора.

На 28 октомври сърдечна трансплантация на 43-годишна жена е направена от медицински екип на УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “.

Екип на Военномедицинска академия извърши чернодробна трансплантация на 57-годишна жена, а медицински експерти в УМБАЛ „ Лозенец “ присадиха бъбрек на 41-годишен мъж.

Припомняме, че в нощта на 25 против 26 октомври на централен пловдивски бул. при тежка злополука пострадаха трима младежи. Инцидентът стана откакто автомобил, ръководен от 18-годишно момче с двуседмичен шофьорски стаж, не спря на знак Стоп и се блъсна в друга кола, с млад лидер. Ден по-късно от тежките контузии умря спътникът на 18-годишния водач, юноша също на 18 години.

От екип Българска национална телевизия Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР