Трилогията Ерата на безумието започва с история за кръвожадност и

...
Трилогията Ерата на безумието започва с история за кръвожадност и
Коментари Харесай

Революции превземат света в „Малка омраза” на Джо Абъркромби (предложение за четене)

Трилогията „ Ерата на безумието ” стартира с история за жестокост и благосклонност, за магия и просвета, за революции и заприказва.

В един индустриализиращ се свят мястото на магията става все по-малко. Времето на героите и воинската популярност като че ли е отминало, само че даже и с взор към бъдещето светът отхвърля да смени нрава си и кръвожадните порядки господстват над Адуа.

Дъщерята на остарелия инквизитор Глокта – красивата и арогантна Савин – е подготвена да извоюва признанието си в обществото с помощта на своя разум и бизнес усет. Но отвън лицемерните благороднически кръгове ѝ се постанова да се сблъска с гнева на елементарните хора, жадуващи за смяна.

Във въздуха се носи екотът на идната гражданска война, а в това време северняците са поели на следващото опостушително нахлуване.

Младият аристократ Лео дан Брок би трябвало да се опълчи на Стаур Здрачния – бъдещия крал и правоприемник на престола на Севера. Над Света на Първия закон се спуска мрак и даже Риккъ, дъщерята на Кучето, не може да планува по какъв начин ще приключи тази борба, даже да има дарбата да гледа в бъдното.

Развиваща се в Света на Първия закон, тази история за жестокост и примирение, за магия и просвета, за революции и заприказва може да се чете изцяло независимо от читателите, които за пръв път ще се потопят във вселената на Абъркромби.

Наситена с кръв, изменничества, епични борби, доста комизъм и „ Малка ненавист ”, Ерата на безумието стартира. Но магията отхвърля да почине.

За създателя

Джо Абъркромби се трансформира в един от най-впечатляващите и бързо набиращите известност създатели, а трилогиите „ Първият закон ” „ Разбито море ”, няколкото независими романа като „ Червена страна ” и „ Герои ”, както и разпознаваемият му жанр трансфораха младия публицист в заслужен противник на безмилостния Джордж Р. Р. Мартин.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР