Трикратният световен шампион Макс Верстапен подобри рекорда за най-много победи

...
Трикратният световен шампион Макс Верстапен подобри рекорда за най-много победи
Коментари Харесай

Верстапен спечели в Мексико за 16-та победа през сезона

Трикратният международен първенец Макс Верстапен усъвършенства върха за най-вече победи в един сезон, откакто завоюва Гран при на Мексико за 16-ия си триумф през годината. Така нидерландецът усъвършенства личното си достижение от предишния сезон, когато завоюва 15 старта.


В Мексико водачът на Ред Бул започва от трета позиция, само че незабавно задмина двете Ферарита пред себе си, с цел да поведе колоната. Състезанието бе прекратено за близо половин час след злополука на Кевин Магнусен в 34-та обиколка, само че това не попречи на Верстапен да стигне до удобен триумф след рестарта.

" Това е необикновено, извънреден сезон. Започнахме от трета позиция, само че колата бе доста бърза ", разяснява Верстапен след надпреварата. На втора позиция в конкуренцията приключи Люис Хамилтън с Мерцедес, а на почетната стълбичка се качи и Шарл Льоклер с Ферари.

Местният любим Серхио Перес (Ред Бул) пое огромен риск на първия завой и в опит да изпревари Льоклер се удари в неговия болид, след което не можа да продължи надпреварата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР