Трикратният шампион от турнирите на Големия шлем Анди Мъри (с

...
Трикратният шампион от турнирите на Големия шлем Анди Мъри (с
Коментари Харесай

Анди Мъри обяви, че ще се откаже от тениса

Трикратният първенец от шампионатите на Големия шлем Анди Мъри (с 2 трофеи от " Уимбълдън " и 1 от US Open) разгласи, че ще спре да се състезава интензивно. Причината - болките в хълбока и бедрото, с които британецът по този начин и не съумява да се оправи.
Мъри се контузи преди над година и половина - на " Уимбълдън ", и от този момент се мъчи да се оправи с контузията, само че по този начин и не съумява даже да се приближи до равнището, което го направи номер 1 в ранглистата. Преди тазгодишния Australian Open тенисистът още веднъж се оплака от болки и приключи подготовка със настоящия номер 1 Новак Джокович.
" Не мога да играя с ограничавания. Но тези ограничавания и болката не ми разрешават да се любувам на надпреварите и тренировките ", съобщи той в Мелбърн, съобщи БГНЕС.
" Искам да спра да играя след " Уимбълдън ", само че не съм сигурен, че ще съумея да го направя. Мисля, че е допустимо Australian Open да е последният ми шампионат ", сподели тенисистът.
Мъри би трябвало да играе с испанеца Роберто Баутиста-Агут в първи кръг на тазгодишния Australian Open. Освен 3 трофеи от Шлема, той има и 2 златни олимпийски медала на сингъл и е единственият тенисист при мъжете, защитил олимпийската си купа - от Лондон 2012 и от Рио 2016.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР