Трикратната олимпийска медалистка и единствен български спортист, участвал на Зимни

...
Трикратната олимпийска медалистка и единствен български спортист, участвал на Зимни
Коментари Харесай

Жени Раданова и Дядо Коледа зарадваха децата на пързалка Юнак

Трикратната олимпийска медалистка и единствен български състезател, взел участие на Зимни и Летни олимпийски игри Евгения Раданова и Дядо Коледа на кънки зарадваха с дарове децата на ледената пързалка " Юнак ".

Жени, Любомир Калчев, който ще съставлява България на Зимни юношески олимпийски игри в Лозана (Швейцария) и деца от клуб " Айс пик " направиха проява на атрактивния спорт шорттрек и хубостта на фигурното пързаляне.

Клуб НСА пък срещна феновете на леда с хокея.

" Показахме опциите на пързалката и хубостта на ледените спортове. Много ще се веселя жителите и гостите на София да употребяват точно пързалка " ЮНАК ". Децата могат да стартират с кънките от 3-годишна възраст. В нашите спортове има малчугани, които се оправят по-добре с пързалянето, в сравнение с с ходенето.

Зимните спортове са по-специфични и по-трудно налични, само че пързалката " ЮНАК " е доказателство, че започваме да имаме повече благоприятни условия за практикуването им. Това е мястото, на което аз се влюбих в кънките и където стартира моята спортна кариера ", сподели Жени Раданова.

Преди старта на събитието 72-годишния Бай Делчо изненада именитата ни спортистка, като й подари исторически ножове за шорттрек, който са на 80 години и с каквито е даден стартът на развиването на този спорт. Пързалка " ЮНАК ", която се намира до метростанция стадион " Васил Левски " към този момент се трансформира в притегателно място за феновете на кънките, като ползата към нея е доста по-голям спрямо предходната година.

През сегашния сезон площта на пързалката в центъра на София е увеличена двойно до внушителните 1200 кв. м, което основава доста по-голям комфорт за спортуващите. До края на годината пързалката ще работи без почивен ден със особено коледно въодушевление и дневни DJ празненства. Ледената пързалка работи от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. На 24 и 31 декември оборудването ще е отворено до 15.30 часа, на 25-ти отваря в 16 часа, а 1 януари 2020 година ще е почивен ден.

Входът на пързалка " ЮНАК " е свободен за деца до 13 годишна възраст от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 11.30 и от 16.00 до 17.30. Закупени са 300 броя нови кънки, а за начинаещите са обезпечени инструктори и помощни принадлежности. Ледената пързалка " ЮНАК " е правоприемник на именитата пързалка " Дружба ", която не беше отваряла порти от близо 30 години.
 Жени Раданова: Доказахме, че можем да се оправим с организацията на толкоз огромно състезание
Жени Раданова: Доказахме, че можем да се оправим с организацията на толкоз огромно състезание

Вижте детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР