Трифонов заблудил българите, че Теодора Генчовска не знаела за условията

...
Трифонов заблудил българите, че Теодора Генчовска не знаела за условията
Коментари Харесай

ПП нарече изявлението на Слави Трифонов разпространяване на неистини

Трифонов заблудил българите, че Теодора Генчовска не знаела за изискванията в предлагането на Европейски Съюз

След специфичното изказване на водача на „ Има подобен народ” Слави Трифонов, от пресцентъра на „ Продължаваме Промяната” разпространиха позиция до медиите, че остро осъждат „ сходни политически внушения и разпространението на лъжи, които освен утежняват добросъседските връзки на България със страните от Западните Балкани, само че и искрено популяризират лъжи към българските граждани”.

В известието се споделя, че в своето видеообръщение господин Трифонов е направил внушения и популяризирал лъжи по отношение на значими условия по преговорния развой с Република Северна Македония, за тяхното европейско бъдеще и Преговорната рамка, препоръчана от Европейския съюз под председателството на Франция.

„ Г-н Трифонов заблуди българските жители, че Теодора Генчовска, която той назовава предложение на „ Има подобен народ”, не е знаела за изискванията в предлагането на Европейския съюз, в случай че тези диалози са водени единствено и само с Министерството на външните работи”, пишат от Политическа партия. Също по този начин министър Генчовска към момента не е предоставила двустранния протокол сред България и Северна Македония, който министерството е договаряло със Скопие, прибавят те.

Комисията по външна политика към Народното събрание изиска от Министерство на външните работи да даде въпросния двустранен протокол обществено, се припомня в известието. Преговорната рамка и двустранният протокол са двете елементи на един пакет, над който от българска страна работи напълно Министерство на външните работи, допълват от Политическа партия. Затова парламентарната комисия ще предложения министъра на външните работи в идващите дни да показа на Комисията с изключение на тези документи и разбора на Министерство на външните работи по сходството им с Рамковата позиция, и Декларацията на Народно събрание от 2019 година, както и позицията на Консултативния съвет за национална сигурност от януари тази година.

Източник:БТА, Nova

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР