Тричленен състав на Врачанския окръжен съд днес остави в следствения

...
Тричленен състав на Врачанския окръжен съд днес остави в следствения
Коментари Харесай

Опасен рецидивист от Рогозен остава в ареста

Тричленен състав на Врачанския областен съд през днешния ден остави в следствения арест В. И. от село Рогозен. Съдът не почете жалбата на обвинения и неговия бранител, и удостовери взетата мярка за неотклонение “задържане под стража”, постановена от Районен съд – Козлодуй.
В. И. е упрекнат, че действайки в изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив, за времето от 13.30 часа на 16 април до обяд на 17 април от частен дом в село Рогозен незаконно е лишил движими движимости и пари на обща стойност 3 440 лева от владението на И. Б. с желанието да ги присвои.
По време на правосъдното съвещание обвиненият и неговият бранител поддържаха своето искане за анулация на атакувания правосъден акт и постановяване на нов, с който мярката за неотклонение да бъде сменена с по-лека. Те твърдяха също, че е налице влошено фамилно състояние.
Прокурорът по делото изрази мнение, че жалбата е неоснователна и като такава следва да бъде оставена без почитание, а определението на Районен съд - Козлодуй, като вярно и законосъобразно, да бъде доказано.
„ Съпричастността на обвинения към действието се открива от събраните до сегашния миг доказателства - от обясненията на обвинения и показанията на разпитаните по делото очевидци, само че и от писмените доказателства - протоколи за непринудено предаване. Наличните директни и косвени доказателства поддържат извода на Козлодуйския областен съд за съпричастност на обвинения към действието, за което е притеглен. Врачанският областен съд изцяло споделя изводите на първостепенния съд, че наличните доказателства сочат на действителна заплаха, обвинения да извърши закононарушение, при положение на установяване на по-лека мярка за процесуална насила по отношение на него. Правилно по отношение на тази заплаха, Козлодуйският областен съд се е позовал на данните за обремененото правосъдно минало на В. И. - осъждан е неведнъж за тежки умишлени закононарушения от общ темперамент, в това число и на наказване "лишаване от независимост ". Аргументирано първостепенния съд е приел, че данните за тези осъждания, както и последващите им групирания, дават учредения да се одобри, че сегашното закононарушение е осъществено при изискванията на рисков рецидив. Не на последно място, както вярно е приел и първия съд, закононарушението, в което е упрекнат В. И. е с извънредно висока степен на социална заплаха. Именно и заради горното, съдът не споделя мнението на отбраната на обвинения и намира, че единствената законосъобразна мярка, поради личността на обвинения и тежестта на повдигнатото му обвиняване е точно мярката "задържане под стража “ – се споделя в претекстовете на съда за днешното определение.
Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР