Тричленен състав на Върховния административен съд е потвърдил уволнението на

...
Тричленен състав на Върховния административен съд е потвърдил уволнението на
Коментари Харесай

ВАС потвърди уволнението на съдия Ченалова

Тричленен състав на Върховния административен съд е удостоверил уволнението на арбитър Румяна Ченалова. Решението може да бъде обжалвано.

Срещу нея имаше три оферти за дисциплинарно уволняване, обединени в едно произвеждане.

Припомняме, името на арбитър Ченалова стана известно след изявлението на някогашния френски дипломат у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, който се възмути от опит за кражба на клон на френско сдружение посредством правосъдната система. Кабан съобщи, че и в съда у нас "има гнили ябълки ".

Последва серия от кавги със съдии от Софийски градски съд, в това число и с шефката на институцията, като името на арбитър Ченалова (или по-точно нейният глас) изтече в прословутите записи, станали известни като "Яневагейт ".

Шефът на Софийски градски съд Владимира Янева бе отстранена от служба и съдена за издаване на позволения непозволено на СРС-та. Самата прокуратурата обаче приключи следствието по абсурда, както направи и по-късно и Висш съдебен съвет.

Съдия Румяна Ченалова също бе дисциплинарно уволнена и й бе повдигнато въпросното обвиняване, което касае работата й в Търговското поделение на Софийски градски съд.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР