Тричленен състав на Софийския апелативен съд отмени определението на градските

...
Тричленен състав на Софийския апелативен съд отмени определението на градските
Коментари Харесай

Осъденият за 12 отвличания Йожи от Наглите излиза предсрочно от затвора

Тричленен състав на Софийския апелативен съд анулира определението на градските магистрати и постанови условно предварително освобождение на Ивайло Евтимов-Йожи от групата на " Наглите ", който излежава 18-годишна присъда за 12 отвличания.
Още по тематиката
Той бе задържан от полицията през декември 2009 година През 2017 година Йожи изиска да излезе на независимост, само че след вдигналия се медиен звук, Софийски апелативен съд го остави зад решетките.

Сега магистратите дефинираха изпитателен период в размер на неизтърпяната част от наказването с излишък към датата 17.09.2020 година - 2 години 5 месеца и 22 дни. През това време Йожи ще би трябвало да се среща с пробационен чиновник.

Апелативните съдии са приели, че към 17 септември т.г. Ефтимов е изтърпял общо 15 години, 6 месеца и 8 дни (тъй като наказаният е полагал труд в пандиза - бел.ред), като по този начин е налице формалната причина, изискваща в тази ситуация интервалът на фактическото изтърпяване на наказването отнемане от независимост да не е по-малък от 2/3 от размера на наложеното наказване.

На последващо място, САС е счел, че данните по делото безпротиворечиво и еднопосочно сочат, че към сегашния миг с примерното си и положително поведени е, както и с виновното си и почтено отношение към труда Ивайло Ефтимов е дал задоволително по размер и наличие доказателства за своето коригиране.

От администрацията в затворническото общежитие в Казичене също са дали позитивно ставощите по отношение на молбата на Йожи за предварително освобождение. Според затворническите управляващи, Ефтимов е построил задоволително положителни задръжки и самоконтрол през миналите години; интензивно се е присъединил в осъществяването на проекта на присъдата; посредством своето държание, отношение към провежданите социално-възпитателни действия и трудова реализация е извършил поставените цели и задания, като е постигнал мотивация за смяна на престъпното си държание, построил е и е утвърдил трудови привички, показал е положително отношение към труда, подобрил е обществените си умения и е затвърдил уменията за самоконтрол; както и че сътрудничи на администрацията при нужда и инициира общополезни прояви.

Апелативния съд се базира и на позитивното мнение по отношение на молбата на Ивайло Ефтимов за условно предварително освобождение, изразено от инсп. Замфир Драганов – шеф на затворническо общежитие „ Казичене “, в което категорично е маркирано, че процесът на коригиране и превъзпитание при Йожи е приключил и че корекционната работа с него е завършила .

Разпитани са и четирима надзиратели, които са декларирали, че имат доста положителни усещания от държанието на пандизчията.

Апелативният съд е решил, че от изключително значително значение за обосноваването на извода за поправянето на наказания член на " Наглите " се явяват събитията по отношение на позитивната му трудова характерност по време на изтърпяване на наказването отнемане от независимост, неналичието на нарушавания и многократното му награждаване – 32 пъти, в това число и с домакински отпуск.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР