Тричленен състав на Окръжен съд-Шумен с председател съдия Светлин Стефанов

...
Тричленен състав на Окръжен съд-Шумен с председател съдия Светлин Стефанов
Коментари Харесай

Условна присъда за шуменски лихвар

Тричленен състав на Окръжен съд-Шумен с ръководител арбитър Светлин Стефанов разгласи през днешния ден присъда по НОХД № 142/2017г., с която призна подсъдимия Добрин Мирчев Атанасов, на 45г., от гр.Шумен, за отговорен в осъществяването на закононарушение по чл.252, ал.2, предл.1 и 2 от Наказателен кодекс във вр. с чл.252, ал.1 от Наказателен кодекс и му наложи наказване „ Лишаване от независимост “ в размер на 3 години, изтърпяването на което отсрочва за период от 5 години. Това оповестиха от съда.

През интервала от началото на 2006г. до 17.12.2013г., в гр.Шумен, като физическо лице, без надлежно позволение Атанасов правил по занимание банкови покупко-продажби, за които се изисква такова позволение, като отпуснал обезпечени с ипотека заеми на 5 лица и заеми против рента и Записна заповед на още 9 лица, като с тази си активност предизвикал на тези лица обилни вреди и получил обилни непозволени приходи в размер на 6461.23 лв..

Съдът осъди подсъдимият да заплати и разноските по делото, които възлизат на 887 лв. лева. Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд гр.Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР