Тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „задържане

...
Тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „задържане
Коментари Харесай

Съдът в Кюстендил нанесе тежък удар на Каплата, заподозрян за изчезването на Янек

Тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “, взета във връзка с Васил Капланов с определение на Районен съд – Дупница, и остави без почитание молбата му за изменение на мярката в по-лека такава.

Васил К. е притеглен като обвинен за закана за ликвидиране – закононарушение по член 144, ал.3, във вр. с ал.1 от Наказателен кодекс, като е в ареста от 04.09.2020 година

Съдът позволи до разпит по искане на отбраната някогашната брачна половинка на обвинения – П. К., която отговори на въпроси, свързани с това по какъв начин задържането на Васил К. се отразява отрицателно на дребният им наследник.

От Окръжна прокуратура – Кюстендил, пледираха за отменяне на молбата на обвинения и потвърждаване на мярката му за неотклонение „ Задържане под стража “.

Настоящият правосъден състав установи, че първата причина за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, а точно съществуване на обосновано съмнение за авторство на действието, не е отпаднала все още. Няма нови доказателства, че е отпаднала и другата причина – действителна заплаха от осъществяване на закононарушение.

По време на инкриминираното действие обвиненият Васил Капланов е бил с мярка за неотклонение „ Домашен арест “, която не е попречила да бъде осъществено друго противоправно действие, се показва още в претекстовете на Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът показва още, че въпреки и неосъждан все още, на Васил Капланов е налагано административно наказване по член 78а, за закононарушение срещу личността- нанасяне на лека телесна щета, което е от същия раздел, както това по актуалното обвиняване.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което във връзка с Капланов бе доказана мярката за неотклонение „ Задържане под стража “ е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Според обвиняването, на 31.08.2020 година, към 20, 10 ч. в гр. Дупница, при преписка, Васил Капланов се е заканил на Д. Н. с закононарушение срещу неговата персона – с ликвидиране / с думите - „ Децата ти ще останат сираци “/ и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му - закононарушение по член 144, ал.3, във вр. с ал.1 от Наказателен кодекс.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР