Трибуналът на Ватикана осъди кардинал Анджело Бечиу на пет и

...
Трибуналът на Ватикана осъди кардинал Анджело Бечиу на пет и
Коментари Харесай

Трибуналът на Ватикана осъди кардинал Анджело Бечиу на пет и половина години затвор

Трибуналът на Ватикана осъди кардинал Анджело Бечиу на пет и половина години затвор. Той бе приет за отговорен по три обвинявания за заграбване на средства. 

 

Освен отнемане от независимост, кардинал Бечиу няма право до живот да заема публични длъжности и му е наложена  санкция от 8 000 евро.

Присъдата е  за ръководството на средствата на Държавния секретариат свързани с покупко-продажбата на първокласна постройка в Лондон.

 

Бечиу поредно отхвърляше всевъзможни непозволени дейности, като твърдеше, че е почтен и твърдеше, че в никакъв случай персонално не се е облагодетелствал от преводите.

 

Това е най-дългият и комплициран правосъден развой провеждан във Ватикана -  дълготрайност от две години и половина с  86 съвещания. От общо 10 обвинени бе оневинен единствено монсиньор Мауро Карлино. Останалите подсъдими също както кардинал Бечиу са наказани с отнемане от независимост за друг интервал от време и с парични санкции, по този начин както и компании свързани със случая.

 

Съдът  разпореди и еквивалентна конфискация на сумите, съставляващи съвкупността от оспорените закононарушения за над 166 милиона евро.

Адвокатите на 75-годишния кардинал Анджело Бечиу обявиха, че ще апелират присъдата му.

 

Папа Франциск го разгласи за кардинал през 2018-а година.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР