Триъгълните банички с извара са поне два пъти по-вкусни от

...
Триъгълните банички с извара са поне два пъти по-вкусни от
Коментари Харесай

Хрупкави триъгълни банички с извара

Триъгълните банички с извара са най-малко два пъти по-вкусни от елементарните, знаехте ли го това

Необходими Продукти

● кори за баница - 1 пакет (възможно най - фини)
● яйца - 2 бр.
● извара - 200 - 250 г
● кисело мляко - 1 кофичка
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● хималайска сол - 1 ч.л. фина
● шарлан

Начин на подготвяне

Слагаме в съда за плънката единствено едното яйце. Киселото мляко разбъркваме със содата и го прибавяме към яйцето след няколко минути, с цел да стартира да работи содата. Добавяме хималайската сол и изварата и разбъркваме.

Ако корите са от най-фините - взимаме по две за баничка, в случай че са по-плътни - по една. Отваряме пакета и взимаме две кори, които разстиламе една върху друга.

Хоризонтално намазваме благодарение на силиконова четка шарлан- цяла лента по горния и долния завършек на кората. Обръщаме я с намазаното към долната кора и мажем шарлан по средата. Сгъваме ги на две по хоризонталната част.

Нанасяме плънката (зависи от броя на корите, падат се почти по 3 супени лъжици плънка на баничка). Разстиламе, да има на всички места, с цел да не е изсъхнало. Взимаме долния ляв ъгъл и го прилепяме до горния край, с цел да стане триъгълник.

После левия горен го преместваме надясно. Пак горен ляв местим, този път обаче към долната страна и и останалата част подгъваме вътре под триъгълника. Последователността от стъпки в сгъването на баничките я има  в детайли в фотосите. Подреждаме триъгълниците плътно в плоска тава, намазана с шарлан.

Отново благодарение на силиконова четка намазваме с второто яйце от горната страна всяка баничка и ги печем към 15 - 20 минути на 200 градуса. Невероятно вкусни и хрупкави, а също и доста лесни за подготвяне - триъгълни банички! Много ароматни и нежни на усет! Любими на децата!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР