Три златни медала спечелиха българите на Световната купа по киокушин

...
Три златни медала спечелиха българите на Световната купа по киокушин
Коментари Харесай

Младежите и девойките спечелиха три златни медала на Световната купа по киокушин край Варна

Три златни медала завоюваха българите на Световната купа по киокушин за юноши, девойки и кадети, които се организираха в спортно-оздравителния комплекс в Камчия край Варна, оповестиха от Българска карате киокушин федерация. Участниците наброяваха близо 400 каратеки от 27 страни, от които 13 български спортисти завоюваха оценки.

Първи златен орден за България завоюва Генчо Вътев при 14-15-годишните в категория до 70 кг. Малко след него, в същата възрастова група, само че в категория 70+ кг. Атанас Димов зае третото място. Успехи за България в тази възрастова групата донесоха и представителки от нежния пол - Александра Иванова завоюва бронзов орден при 60-килограмовите, а Никол Вътева и Диана Харизанова заеха второ и трето място в категория 60+ кг.



При 16-17 годишните девойки Александра Бондокова и Катерина Стоева завоюваха бронз и сребро в категорията до 55 кг, а Дилара Фейм завоюва бронз в категорията до 65 кг. С бронзов орден се окичи и Николай Станчев в категория до 75кг.

Моника Стоянова зае трето място за България при 18-21 годишните в категория до 60 кг. Ростислав Тодоров остана четвърти при 75-килограмовите.

Злато при дамите донесе Христиана Димитрова в категория 60+ кг. Голям триумф имаше и за Виктор Колев в същата възрастова група, който завоюва златото в категория 85+ кг. Двамата справедливо получиха и специфичните награди - Христиана за нокаут и Виктор за най-хубава техника и също за атрактивен нокаут.



Световната купа KWU Варна се организира в границите на интернационалния летен лагер на KWU и БККФ, който тече сега в Камчия. Специални посетители и съдии на шампионата бяха светила в бойните изкуства, измежду които Шихан Акира Масуда, Шихан Франциско Фильо, Шихан Семи Шил и още доста други бойни митове, които също по този начин водят и свои тренировки в границите на лагера.

Днес стартира и друго значимо събитие - Световната купа KWU за мъже и за дами в отворена категория. Тя ще се организира на същото място с начало в 10:00 часа. Записалите се български бойци са шестима, като тяхното показване на татамито ще стане ясно в края на деня.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР