Три украински дрона, изпратени срещу Москва, са били унищожени тази

...
Три украински дрона, изпратени срещу Москва, са били унищожени тази
Коментари Харесай

Руската противовъздушна отбрана свали три украински дрона, насочени срещу Москва

Три украински дрона, изпратени против Москва, са били унищожени тази нощ от съветската противовъздушна защита, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на управляващите.

Министерството на защитата на Русия заяви, че неговите сили са свалили два безпилотни летателни апарата - първо над Калужка област, а по-късно и над Истрински регион в Подмосковието.

Тези сведения бяха доказани от кмета на съветската столица Сергей Собянин. Той сподели в началото, че по предварителни данни няма потърпевши хора, нито са нанесени материални вреди. След това Собянин посочи, че падащи парчета са нанесли вреди на постройка.

По-късно съветското министерство на защитата заяви за свален украински дрон и над Тверска област.

Безпилотният летателен уред се е бил насочил към Москва, сподели Собянин. Той добави, че по предварителна информация няма потърпевши хора и нанесени вреди.

До момента Украйна няма реакция от страна на Украйна. Властите в Киев по принцип рядко разясняват сходни офанзиви.

Нападенията с дронове против съветски цели, изключително в Крим - анексирания през 2014 година от Москва украински полуостров - и в райони, граничещи с Украйна, станаха съвсем всекидневие, откогато два безпилотни летателни апарата бяха унищожени над Кремъл при започване на май, отбелязва Ройтерс. През последните седмици тези офанзиви нарушават графика на полетите до и от съветската столица. Украйна рядко поема директна отговорност за такива удари с дронове, само че споделя, че унищожаването на съветска военна инфраструктурата оказва помощ на контранастъплението, което Киев стартира през юни.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР