Три турски държавни банки спряха използването на руска система за

...
Три турски държавни банки спряха използването на руска система за
Коментари Харесай

Турските държавни банки спират разплащанията с карти на руската платежна система "Мир"

Три турски държавни банки стопираха потреблението на съветска система за заплащания с карти " Мир " (Mir) след мощен напън от страна на Вашингтон тази платежна система да не работи като канал за отбягване на глобите на Съединени американски щати против Москва.
 
Във вторник банките Halkbank, Vakıfbank и Ziraatbank стопираха заплащанията по системата Mir, съгласно информация на организация Блумбърг, която беше доказана и от източник на " Файненшъл таймс ", осведомен с въпроса.
 
Решението да се спре потреблението на системата за разплащания " Мир " (Mir) идва седмица, откакто другите два оператора в Турция – частните банки İşbank и DenizBank – оповестиха, че стопират заплащанията през съветската мрежа, която е еквивалента на Москва на водещите в света карти Mastercard и Visa.
 
Докато Анкара постоянно е упорствала, че системата " Мир " е била употребена от съветски туристи при пазарувания и заплащания на хотелиерски услуги, западни публични управляващи показаха угриженост, че тя може да се употребява като евентуална задна малка врата за нелегално финансиране на ръководещите в Кремъл.
 
Ръководство, оповестено от Министерството на финансите на Съединени американски щати, предизвестява банките отвън Съединените щати, които подписват нови или разширени съглашения с съветския оператор на платежната мрежа, биха " рискували да поддържат напъните на Русия да избегне американските наказания ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР