Три турски държавни банки спряха използването на руска система за

...
Три турски държавни банки спряха използването на руска система за
Коментари Харесай

Турските държавни банки спират разплащанията с карти на руската платежна система Мир

Три турски държавни банки стопираха потреблението на съветска система за заплащания с карти " Мир " (Mir) след мощен напън от страна на Вашингтон тази платежна система да не работи като канал за отбягване на глобите на Съединени американски щати против Москва, заяви БНР.

 

Във вторник банките Halkbank, Vakıfbank и Ziraatbank стопираха заплащанията по системата Mir, съгласно информация на организация Блумбърг, която беше доказана и от източник на " Файненшъл таймс ", осведомен с въпроса.

Решението да се спре потреблението на системата за разплащания " Мир " (Mir) идва седмица, откакто другите два оператора в Турция – частните банки İşbank и DenizBank – оповестиха, че стопират заплащанията през съветската мрежа, която е еквивалента на Москва на водещите в света карти Mastercard и Visa.

 

Очаква се турският президент Реджеп Ердоган да реши дали да спре използването на съветските кредитни карти " Мир ".

Докато Анкара постоянно е упорствала, че системата " Мир " е била употребена от съветски туристи при пазарувания и заплащания на хотелиерски услуги, западни публични управляващи показаха угриженост, че тя може да се употребява като евентуална задна малка врата за нелегално финансиране на ръководещите в Кремъл.

 

Ръководство, оповестено от Министерството на финансите на Съединени американски щати, предизвестява банките отвън Съединените щати, които подписват нови или разширени съглашения с съветския оператор на платежната мрежа, биха " рискували да поддържат напъните на Русия да избегне американските наказания ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР