Три циклона, преминаващи през Гърция, връхлитат България до дни. Те

...
Три циклона, преминаващи през Гърция, връхлитат България до дни. Те
Коментари Харесай

Три циклона ни удрят до дни

Три циклона, преминаващи през Гърция, връхлитат България до дни. Те ще доведат до динамично време в страната от средата на месеца чак до 26 ноември, заяви пред “Труд ” синоптикът Петър Янков.

“През идните дни се подготвяме за зимата. Още от нощта против четвъртък започнаха преваляванията от дъжд, а през днешния ден температурите доста се намаляват – термометрите ще демонстрират сред 6 и 10 градуса. Тази нощ тук-там дъждът ще премине в сняг, само че той няма да сътвори трайна снежна завивка ”, разяснява метеорологът.

По думите му през уикенда времето малко ще се стабилизира, а дневните температури ще варират към 12-13 градуса. В понеделник и вторник в цялата страна ще вали дъжд, а в планините – сняг. Температурите ще се намалят с 2-3 градуса по отношение на събота и неделя, предвижда Янков.

“Още сняг в обитаемоте места чакаме в интервала сред 24-26 ноември. Тогава ще премине третият и най-силен циклон, който ще сътвори неприятни метеорологични условия у нас. Валежите от сняг в обитаемоте места ще бъдат по-съществени и има възможност да се образува до 5-сантиметрова снежна завивка ”, изясни синоптикът и добави, че тогава междинните температури ще бъдат към 4-5 градуса.

Според последните краткотрайни прогнози идващите най-обилни снеговалежи са при започване на декември – в интервала от 7-10.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР