Три споразумения за развитието и задълбочаването на сътрудничеството между България

...
Три споразумения за развитието и задълбочаването на сътрудничеството между България
Коментари Харесай

Габриел в Египет: Падат визите за дипломати, ще си сътрудничим и за природния газ

Три съглашения за развиването и задълбочаването на съдействието сред България и Египет бяха подписани през днешния ден в Новата административна столица на Египет - Споразумение за взаимно освобождение от условията за владение на визи за краткосрочно престояване за притежателите на дипломатически и служебни паспорти, Споразумение за съдействие в региона на защитата и  Споразумение за съдействие в региона на природния газ. 

Това се случи по време на формалното посещаване на вицепремиера и външен министър Мария Габриел и водената от нея делегация. Част от нея са министърът на защитата Тодор Тагарев, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков и министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

На 7 февруари Министерският съвет утвърди съглашението сред България и Египет за взаимно освобождение от условията за владение на визи за краткосрочно престояване на притежателите на дипломатически и служебни паспорти. С премахването на визовите условия за притежателите на дипломатически и служебни паспорти ще бъде даден подтик за активизиране на политическия разговор и бизнес контактите сред двете страни, оповестиха тогава от държавната осведомителна работа. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР