Три са факторите, които ще бъдат взети предвид за това

...
Три са факторите, които ще бъдат взети предвид за това
Коментари Харесай

Мария Габриел обяви три фактора за ротацията на министри

Три са факторите, които ще бъдат взети поради за това кои министри ще останат след ротацията.

Това съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология в Министерство на вътрешните работи, където беше показана автоматизирана система за лабораторен разбор на кръвни проби за съществуване на наркотични субстанции.

" Първо - резултатите от работата на всеки един министър. Имаме управническа стратегия с ограничения, законодателни промени и промени. Всеки министър ще получи оценка за своята работа. Важен е методът, по който българските жители са усетили тази работа. Трето – положителните връзки с парламентарните групи, подкрепящи държавното управление ", изясни Габриел.

Приемане на България в Шенген

През 2024 година ще бъде дискутирана датата за унищожаване на инспекциите по сухопътните граници, сподели по отношение на Шенген вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на блиц надзор в Народното събрание.

В решението се споделя, че след влизането с въздушни и морски граници на 31 март, през 2024 година ще има дата за унищожаване на инспекциите по сухопътните граници. След 31 март България към този момент няма да бъде наблюдаващ на масата за взимане на решения. България ще бъде пълновръстен член, участващ в полемиките, имащ своето право на глас, изясни Габриел. Според нея след 31 март стотици хиляди български жители ще могат да се възползват от улесненията. 

Паметник на Стефан Караджа

Съзнавайки значимостта от запазване на загатна от пребиването на Стефан Караджа в Тулча, посолството на България в Букурещ предложи на румънската страна и реализира договореност с общинските управляващи за слагане на уместно място в центъра на града на бюст-паметник на Стефан Караджа. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на парламентарния надзор в Народното събрание.

Договорено е да бъде актуализирана плочата на бюст-паметника на Георги Раковски в Тулча, както и реституция на българската черква " Св. Георги ". Подобни действия са запланувани и на други места в Румъния, сподели още Габриел. Тя отговори на въпрос, обвързван с къщата на Стефан Караджа в Тулча. Във въпроса на народните представители от " Възраждане " Веселин Вешев и Ангел Георгиев се показва, че през 2023 година къщата е разрушена. Министерство на външните работи не разполага с юридическа или финансова опция за закупуване или поддържане на парцели като къщата, уточни вицепремиерът.

Придобиването на парцели отвън страната от българската страна се прави от Министерския съвет. Въпреки неналичието на правна рамка посолствата ни зад граница поставят усилия в рамките на своите възможности за предпазване тук-там и обекти, свързани с българската история, изясни тя.

Правителството ще извърши заложеното в закона за държавния бюджет за 2023 година, като ще бъдат по-голям брой планове – осем, а не два, сподели Мария Габриел на въпрос по отношение на неизплатени финансови средства за регион Тараклия, Република Молдова от бюджета на Република България за 2023 година Сред плановете са закупуването на три учебни рейса, които ще облекчат сложния достъп до образователни заведение на 450 деца. Ще бъде осъществен главен ремонт на образователна постройка номер 2 на Тараклийския държавен университет „ Григорий Цамблак “, изясни вицепремиерът.

Приоритет за Съвета за развиване на гражданското общество е основаването на тактика за поддръжка на развиването на гражданските организации в България. Ключово значимо е създаването на финансов механизъм за поддръжка на публично значими планове на юридически лица с нестопанска цел в социална изгода, сподели още Габриел по време на парламентарния надзор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР