Три различни тези съм чул откакто председателят на здравната комисия

...
Три различни тези съм чул откакто председателят на здравната комисия
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Проблемът ни е липсата на лекари

" Три разнообразни тези съм чул откогато ръководителят на здравната комисия в Народно събрание доцент Тонев показа концепцията за промени в опазването на здравето ", сподели в " Денят стартира " доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС, по отношение на концепцията за унищожаване на персоналните лекари. Аз мисля, че е редно да пояснявам документ, а не думи, акцентира той.

" На срещата, която организирахме, беше обяснено, че всички пациенти, за които се заплаща активност, ще останат в пациентските листи на общопрактикуващите лекари и всички остри случаи след привършване на работнто време на персоналните лекари, пациентите ще могат да се самонасочват към незабавна помощ ".

Каквато и ще промяна да създадем, ние би трябвало да имаме кадрови запас. Това е проблем номер 1, безапелационен е той.

Общопрактикуващите лекари са намалели на половина за последните 20 години, а българското население не е намаляло на половина, изясни доктор Брънзалов.

Той дефинира като " безумство " обстоятелството, че потребителската такса от 2,90 лева не е променяна през последните години.

Ако тя беше функционалност от минималната заплата, направете си сметка каква трябваше да бъде, разяснява доктор Брънзалов.

Да ви дам една прилика: в случай че някой ви е издал безвъзмездна карта за превоз, ватманът ли заплаща? Това е направено с лекарите сега, изясни той.

Спешната помощ поема и неосигурените пациенти. На другите места в България тя се реализира доста мъчно, отново поради липса на фрагменти, добави доктор Брънзалов по отношение на концепцията за пренасочване на пациентите след работното време на персоналните лекари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР