Три различни ръководни състава на Комисията за защита на потребителите

...
Три различни ръководни състава на Комисията за защита на потребителите
Коментари Харесай

Три състава на КЗП с широко затворени очи за неравноправни клаузи на телекомите

Три разнообразни управителни състава на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) с ръководители поредно във времето Димитър Маргаритов, Иван Френкев и актуалният Стоил Алипиев не започнаха дейности за унищожаване на несправедливата спогодба при мобилните оператори за годишно индексиране на цените на услугите по настоящи контракти, без опция потребителят да се откаже без неустойки, декларираха от " Ние, потребителите ".

Съществуващата от половин година онлайн платформа „ Ние, потребителите “ още при започване на 2023 година проучва клаузата за индексирането на цените, обоснова нейната, сложи казуса и обществено изиска от КЗП да приложи компетенциите си за нейното редактиране или премахване от сдруженията, включително през сезиране на съда.

Акцентира и върху събитието, че практиката е и при трите телекома и по тази причина би трябвало да се намеси и Комисия за защита на конкуренцията. Потребителската организация се обърна и към омбудсмана проф. Диана Ковачева, която възприе доводите и ги показа пред КЗП и други контролни органи.

Затова онлайн платформата „ Ние, потребителите “ поддържа настоятелните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР