Три програми за развитие на науката у нас ще започнат

...
Три програми за развитие на науката у нас ще започнат
Коментари Харесай

МОН предлага три програми за развитие на науката у нас през следващата година

Три стратегии за развиване на науката у нас ще стартират да се извършват през идната година, в случай че бъдат утвърдени от държавното управление, оповестяват от.

Програмите с общ бюджет в размер на 20 млн. лева, по които ще работят висши учебни заведения, Българската академия на науките и други научни организации, са оповестени за публично разискване до 7 септември.
 С близо 1 млн. лева ще привличаме перспективни учени в България С близо 1 млн. лева ще привличаме перспективни учени в България
За трета поредна година България ще се опита да притегли учени с интернационално приети достижения, оповестиха от МОН. Идеята е чуждестра...

По първата стратегия „ Повишаване на изследователския потенциал в региона на математическите науки “ ще се подтиква партньорството сред Българска академия на науките и Факултета по математика и информатика на Софийския университет, а задачите са две - задържане на младите гении у нас и привличане назад в страната на перспективни български учени от чужбина.

Програма „ Стимулиране на публикационната интензивност в авторитетни интернационалните научни списания “ ще основава тласъци учените от висшите учебни заведения и научните организации да разгласяват проучванията си в издания с огромен интернационален авторитет.

По третата стратегия - „ Сигурност и защита “ , създадена по поръчка и с поддръжката на министерствата на защитата и на вътрешните работи, ще могат да се развиват новаторски системи за ръководство на антитерористичната активност и на киберсигурността.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР