Три пъти по-голям в сравнение с миналата година е интересът

...
Три пъти по-голям в сравнение с миналата година е интересът
Коментари Харесай

Ръст в декларациите заради облекченията за деца 

Три пъти по-голям спрямо предходната година е ползата към декларирането на приходи, оповестяват от офиса на Агенцията в Хасково. Ако към 20 януари 2021-та подадените годишни данъчни заявления за приходи са били 105, то тази година към същата дата те са 326. Причината са новите, в пъти по-високи облекчения за деца. 80 на 100 от общия брой формуляри са точно за възобновяване на суми поради едно или повече малолетни деца.

188 лица са побързали да подадат документите си персонално в офиса на Национална агенция за приходите в Хасково. 136 са го създали посредством интернет с личен идентификационен код (ПИК) или с електронен автограф (КЕП). Вече са получени и 2 заявления по пощата, опликовани като писма. От приходната администрация припомнят, че най-бързо и елементарно подаването на данъчни заявления става онлайн с ПИК или КЕП, без да е належащо посещаване на място. През март лицата, притежаващи личен идентификационен код, ще могат да подават и авансово попълнена данъчна декларация за приходите си, която ще бъде налична посредством електронните услуги на Национална агенция за приходите.

От офиса в Хасково прецизират още, че документите за използване на данъчни облекчения за деца се преглеждат предпочитано. Формулярите се ревизират и в случай че изискванията са изпълнени, в период до един месец от датата на подаване на декларациите, на лицата ще бъдат възобновени надвнесените суми за малолетните им деца. По този мотив, от Национална агенция за приходите поучават всички родители, които ще употребяват данъчни облекчения за деца, да ревизират дали имат неплатени отговорности към страната и при съществуване на такива първо да ги платят, след което да подават документи.

Срокът за обявление на приходите тази година е 3 май или първият работен ден след законовия период 30 април, който е неработен ден. В същия период, до 3 май, следва да се внесат и дължимите налози, декларирани в декларациите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР