Три от звездите на световното плуване – Сара Сьостром, Катинка

...
Три от звездите на световното плуване – Сара Сьостром, Катинка
Коментари Харесай

Хошу, Сьостром и Льо Кло обсъдиха евентуалната отмяна на олимпиадата

Три от звездите на международното плуване – Сара Сьостром, Катинка Хошу и Чад льо Кло, разясниха засилващите се клюки, че олимпийските игри в Токио са в риск да бъдат анулирани поради възходящите случаи на инфектирани с ковид.

„ За спортистите най-хубавото решение е да се концентрират върху подготовката си. Следя новините, акордирам мозъка, че може и да няма олимпийски игри, само че настройката ми е да не го мисля, до момента в който не се случи “, показа Хошу, която сама си е треньор.

Желязната лейди от Унгария бе поканена да се причисли към лагера на Енерджи Стандарт в Италия.

“Дори не мога да си показва, че игрите може да бъдат анулирани. Това ще бъде същински призрачен сън за спортистите. Та това е нашият живот, да се приготвяме за най-голямото събитие в плуването “, добави Хошу.

Във вторник плувният олимпиец и член на МОК от страна на Канада – Дик Паунд, сигнализира, че в случай че взривът на коронавирусът не бъде овладян, анулацията на олимпийските игри е по-вероятно от отлагането им.

Именно поради случаите на инфектирани на Ботуша супертурнирът „ Милано Трофи “ бе анулиран, а за него бе декларирана шведската хала Сьостром.

„ Хората пътуват толкоз доста, това число и аз. Ето за какво вирусът се популяризира. Надявам се скоро да бъде овладян “, изясни плувкиня №1 в света за предходната година.

Южноафриканският ас Чад льо Клод съобщи, че спортистите просто би трябвало да бъдат по-предпазливи. По-малко да се ръкуват или прегръщат.

„ Естествено, че не желая игрите да бъдат отсрочени, само че в случай че това стане, просто ще упражняваме в допълнение 6 месеца или година. Моят метод не е единствено за Токио, а и след него “, изясни Льо Кло.

Треньорът на Енерджи Стандарт Джеймс Гибсън гледа метафизичен на обстановката и до дни ще реши дали подготовката на състезателите му ще продължи в Турция.

„ Имаме тактика по какъв начин да се оправим със обстановката. Плувците са наясно какво се случва, само че в последна сметка би трябвало да продължат да упражняват на високи обороти. Така и би трябвало да бъде, в случай че ще стават олимпийски първенци “, съобщи Гибсън.

До сряда вечерта, съгласно coronatracker.com, са били регистрирани 82 хиляди случая на инфектирани с ковид (включително 453 в Италия). Починалите са 2800.

bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР