Три от финансовите регулатори на Европейския съюз излязоха с официално

...
Три от финансовите регулатори на Европейския съюз излязоха с официално
Коментари Харесай

ЕС определи криптовалутите за балон

Три от финансовите регулатори на Европейския съюз излязоха с публично предизвестие към потребителите поради криптовалутите. То идва на фона на продължаващите внезапни промени в цените на Bitcoin и останалите виртуални валути.

" Европейските надзорни органи са обезпокоени от увеличаващия се брой консуматори, които купуват криптовалути без да са наясно с рисковете. Виртуалните валути като Bitcoin демонстрират рискова неустойчивост на цената си и демонстрират ясни признаци на ценови балон и потребителите, които купуват виртуални валути би трябвало да са наясно, че има висок риск, че ще изгубят огромни суми или даже всиките пари, които са вложили ", се споделя в формалното предизвестие на институциите.

Те припомнят още, че виртуалните валути и тържищата за тяхна търговия и продан не са контролирани в Европейски Съюз. Това значи, че няма никакви отбрани за потребителите, каквито има при контролираните финансови услуги. Няма и закон, който да им помогне при положение на кражба на парите.

Освен това някои от тези тържища демонстрират съществени проблеми с работата си. По време на тези сривове потребителите не могат да търгуват с активите си, което значи, че са изгубили доста по време на скорошните спадове в цените на криптовалутите, споделят още институциите. Споменати са Bitcoin, Ethereum, LItecoin и XPR като едни от най-активните криптовалути, само че се споделя още, че всички виртуални пари имат опасности и някои даже се продават без никаква съпровождаща информация за тях.

Затова регулаторите приканват потребителите към огромно внимание, в случай че желаят да влагат в криптовалути. Преди това е добре хората добре да се срещнат с всички опасности и да не влагат прекомерно огромни суми, които да не могат да си разрешат да изгубят. Освен това се предлага да се подхващат спомагателни ограничения за отбрана на виртуалните портфейли.

Институциите на Европейски Съюз и преди са давали предизвестия към вложителите поради огромния растеж в цените на Bitcoin, Initial coin offering (ICO) процедурите и други За пръв път обаче регулаторите ясно декларират, че става дума за балон. Въпреки предизвестието, за в този момент те не дават индикации или съответни оферти за въвеждане на регулации или ограничение на активността на криптовалутите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР