Три нови апарата получи детското отделение на Клиника по физикална

...
Три нови апарата получи детското отделение на Клиника по физикална
Коментари Харесай

3 нови апарата за Клиниката по рехабилитация

Три нови апарата получи детското поделение на Клиника по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив.
Дарението одобри доктор Илиана Тодорова от името на началника на клиниката проф. доктор Елена Илиева. “Благодаря от името на проф. Илиева, от мое име, от името на целия детски бранш и най-много от името на децата. Тук се лекуват деца, които единственият им късмет е рехабилитацията, с цел да могат да подобрят здравето си и да се изградят като естествени хора в обществото. За нас това е голяма помощ ”, сподели доктор Тодорова.
Една от техниките е уред за магнитотерапия, който е специфичен с това, че се употребява при деца с по-специфични параметри. Този магнит е с изменящ интензитет от нула, тъй че може да бъде употребен и при напълно мънички деца, което е доста значимо, разясняват експертите.
4-ри канален преносим електростимулатор е вторият уред, който е един от най-често употребяваните в рехабилитацията. С него се вършат стимулации на повредени мускули, на засегнатите крака, на деца с детска церебрална парализа, на деца с родови контузии. Положителното при тази инсталация е, че е с изменящи се параметри, които покриват съвсем цялата патология.

Третият уред е апарат за светлинна терапия Bioptron с извънредно необятно приложение. Той е портативен и може да бъде употребена и когато се вършат съвещания и лекувания в Клиниката по педиатрия, когато децата не могат да дойдат в този кабинет.
Средствата за дарението са събрани от Благотворителния пролетен бал на Студентски съвет към МУ – Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР