Три лица получиха присъди от 8 до 10 години затвор

...
Три лица получиха присъди от 8 до 10 години затвор
Коментари Харесай

Трима руснаци с тежки присъди заради протести, свързани с COVID-19

Три лица получиха присъди от 8 до 10 години затвор поради ролята си в митинг в Южна Русия против наложените поради КОВИД-19 ограничаващи ограничения, заяви Франс прес.

Основният обвинен, оперният артист Вадим Челдиев, беше наказан на 10 години затвор по обвиняване в екстремизъм, откакто призовал в обществените мрежи за митинг във Владикавказ и блъснал служители на реда по време на ареста си, осъществен няколко дни по-късно в Санкт Петербург, оповестяват съветските организации РИА и Интерфакс. Регионалният съд в Ростов на Дон наложи присъди от осем и осем и половина години затвор на другите двама обвинени, Рамис Чиркинов и Арсен Бесолов. Тримата ще излежават присъдите си в наказателни колонии при непоколебим режим, съобщи Българска телеграфна агенция.

В началото на коронавирусната пандемия, през април 2020 година, на цялата територия на Русия бяха наложени строги ограничавания, целящи да възпрат разпространяването на епидемията. Във Владикавказ, столица на Северна Осетия - един от най-бедните съветски райони, локалните управляващи разпоредиха затварянето на всички магазини, с изключение на тези за артикули от първа нужда. Там бе натрапен и локдаун.

На 20 април 2020 година, подтиквани от икономическите компликации в резултат на локдауна и от клюки, че вирусът не е толкоз рисков, стотици поданици на Владикавказ излязоха на митинг с искане за анулация на рестриктивните мерки.

След първата вълна на пандемията Русия анулира локдауна, като по-късно прибягваше до по-гъвкави ограничения.

Според данни на съветската статистическа организация Росстат през 2020 и 2021 година броят на обвързваните с КОВИД-19 смъртни случаи В Русия е бил над 660 000. Възможно е обаче тези данни да са непълни поради демографските индикатори за миналата 2021 година Те демонстрират, че умрелите в Русия са 1,04 милиона по отношение на 688 700 през 2020 година, което е 15-процентно покачване на смъртността.

Правителството, което употребява доста лимитирана формулировка за смъртност в резултат на КОВИД-19, регистрира от своя страна единствено 381 960 смъртни случая, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР