Три коня са намерени убити на различни места в землището

...
Три коня са намерени убити на различни места в землището
Коментари Харесай

Убиха три коня във Вършец, други шест са ранени

Три коня са открити убити на разнообразни места в землището на курортния град Вършец и близкото село Долна бяла речка, а други шест са открити ранени, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Сигналите за убити и ранени коне почнали да идват от нощта в съботния ден и траяли и в неделя. Полицаи от районното ръководство във Вършец създали обход на няколко пасища край града и също разкрили част от убитите и ранени животни.

По телата са открити рани от патрони и от пронизване с нож. По всичките случаи са формирани досъдебни производства, назначена е и ветеринарно-медицинска експертиза. За нападенията има обвинени, само че към момента няма арестувани, оповестиха от полицейската дирекция в Монтана. От полицията прецизираха, че нападнатите коне са били пуснати да пасат без контрол на разнообразни места край Вършец и не са регистрирани по надлежния ред.

От общинската администрация във Вършец оповестиха, че от месец към града скитат близо 30 безпризорни коня. В общината са подадени доста тъжби от притежатели на градини и ниви, в които конете влезнали да пасат и ги стъпкали, а също от водачи, имали проблеми с излезли на пътя коне.

Заради това неотдавна общината е построила волиера за задържане на безпризорни коне, предизвестила е притежателите им да ги приберат в оборите си, само че множеството от тях не са взели ограничения. В петък общински чиновници обкръжили стадо скитащи коне, навлезли да пасат в равнища край града, само че съумели да задържат единствено един от тях. През нощта волиерата е била разрушена, а конят бил изведен.

По сигнал на общината полицията е открила причинителите и е задържала единият от тях за денонощие. По този случай също е заведено досъдебно произвеждане, оповестиха от ОДП в Монтана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР