Три кампании, четири избора и една пандемия - така изглежда

...
Три кампании, четири избора и една пандемия - така изглежда
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: БНТ успя да инвестира в бъдещето чрез онлайн платформите си

Три акции, четири избора и една пандемия - по този начин наподобява годината обощена в едно изречение. Съумя ли Българска национална телевизия да резервира доверието на феновете - на този въпрос отговори в " Още от деня " Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Отговорът е доста елементарен, той се вижда във обстоятелства, гледания и публика, безапелационен е Кошлуков.

Беше доста тежка година, беше доста мъчно, приветствам безусловно всички, които работиха за тези избори, добави той.

Тази година бюджетният недостиг от 43 милиона успяхме да го свалим на 2 милиона, което е ужасно доста, това е голямо облекчение за Българска национална телевизия, изясни генералният шеф.

За триумфите на публичната телевизия Кошлуков даде образец с предизборните диспути, които имат над 900 000 публика в ефир и към 360 000 в платформите на медията. Повече от 1/3 използват онлайн, употребяват малкия екран ни през нашите нови платформи, добави Кошлуков.

Рейтинги за телевизионния сезон до лятото



При младата публика в групата 18-34 години растежът е в пъти повече, цялата журналистика пораства, програмата също. Това е голяма стъпка напред - това е доказателството имат вяра ли, гледат ли, харесват ли Българска национална телевизия, безапелационен е генералният шеф.

Първи сме по доверието и в проучванията на " Ройтерс ", добави Кошлуков.

Той изясни, че за разлика от комерсиалните малките екрани, Българска национална телевизия не може даже на микрон да се отдели от закона, тъй като всички ни гледат под лупа.

Обществените малките екрани в цяла Европа са първи - да вземем за пример, Би Би Си, Рай Уно, тъй че не е проблем, че сме социална телевизия.

Смятам, че Българска национална телевизия може да се бори умерено за състезание на телевизионния пазар и това полека-лека става, уверен е Кошлуков.

Ако видите профила на онлайн консумиращите малките екрани, имаме цялостна фрагментация на пазара, изясни той. Над 40% от визитите на уеб страницата се качват, регистрирани са 74% нови консуматори. Това е бъдещето и Българска национална телевизия съумя да го влага, да го захване. За търговките малките екрани този пазар към момента не е значим, тъй като те имат големи доходи от реклама, добави Кошлуков.

Българска национална телевизия първа употребява изкуствен интелект за изявленията в уеб страницата си посредством робот, който прави слово към текст посредством слушане. Тази услуга е освен за хората с повреден слух, а за безусловно всички хора. Сега работим да сключим контракти с кабелните оператори и да го включим и в ефир, заяви генералният шеф.



Българска национална телевизия работи интензивно и по други два плана - " Детска Евровизия " в Париж през декември и така наречен огромна " Евровизия ", заяви още Кошлуков, като изрази убеденост за положителните шансове на българската ария, която ще ни показа на състезанието напролет. Премиерата на българската ария очаквайте при започване на декември, в ефира на " Денят стартира " с Георги Любенов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР