Три ирански плавателни съда са се опитали да блокират преминаването

...
Три ирански плавателни съда са се опитали да блокират преминаването
Коментари Харесай

Лондон: Кораби на Иран са се опитали да блокират наш танкер в Ормузкия проток

Три ирански плавателни съда са се пробвали да блокират прекосяването на танкера за недопечен нефт "Бритиш херитидж " през Ормузкия пролив, съобщи през днешния ден представител на английското държавно управление.

"Корабът "Монтроуз " от английския Кралски военноморски флот бе заставен да заеме позиция сред иранските кораби и "Бритиш херитидж " и да насочи вербални предизвестия към иранските съдове, които по-късно се отстраниха. Силно сме обезпокоени от това деяние и продължаваме да призоваваме иранските управляващи да деескалират обстановката в района ", гласи изказването на английския формален представител, представено от Ройтерс.

Иранските "Гвардейци на ислямската гражданска война " през днешния ден отхвърлиха информацията, публикувана първо от американски медии, че са създали опит да спрат английски танкер в Залива, съобщи иранската организация Фарс, представена от Ройтерс.

Американски представители обявиха, че пет кораба, за които се счита, че са на "Гвардейците ", се доближили през вчерашния ден до английския танкер и поискали да спре в ирански води наоколо, само че се отдръпнали, откакто английски боен транспортен съд ги предизвестил, напомня Ройтерс
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР