Три години след палеж – мъж чака обезщетение. През 2020

...
Три години след палеж – мъж чака обезщетение. През 2020
Коментари Харесай

В очакване на правосъдие: Мъж, чиито коли са били опожарени преди две години, още не е обезщетен


Три години след палеж – мъж чака обезщетение. През 2020 година два автомобила, благосъстоятелност на потърпевшия са били опожарени, арестувани до през днешния ден няма. Виктор работи в чужбина. Връща се в България за 10 дни. Сутринта на 28 май 2020 година пламъците обгръщат три транспортни средства, паркирани в центъра на Пазарджик. Две от тях са благосъстоятелност на Виктор.

Снимка: bTV


Събудиха ме съседите по телефона. В 4:30 ч. пристигнах. Екип на пожарната е загасил колата, само че тя към този момент беше изгоряла “, споделя пострадалият Виктор Хавальов през май 2020 година

„ След като на място е осъществен оглед от дежурна група на Районното ръководство в Пазарджик, е открито, че се касае за тенденциозен палеж “, изясни Мирослав Стоянов, представител на ОД МВР-Пазарджик.

Снимка: bTV


Неволен пострадал е и съседът на Виктор – Димитър Вучев, чиято половин кола е също изгоряла.

„ Колата, която съм купил, струваше 30 000 лв. и настрана вътре 10 000 и 100 евро в яке “, изясни Хавальов.

Снимка: bTV


Дни след палежа той получава закани.

„ Лицето Хикс, което го открих кой е, тъй като получих опасност и опит за ликвидиране. Каза ми, че ще ме убие, че ще ми възпламени всичко. Този човек някой го е излъгал за някаква любовна спекулация с жена му “, описа Хавальов.

Според Министерство на вътрешните работи обаче няма обвинени за палежа. Докато чакат да задържат подпалвача, Виктор и съседът му предават за скрап колите си. До момента не са обезщетени, защото не е ясно кой е запалил колите им.

Преди няколко месеца пострадалият схваща, че индивидът, от който е получил заканите, е задържан за пране на пари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР