Три години след като 147 тигъра бяха конфискувани от скандално

...
Три години след като 147 тигъра бяха конфискувани от скандално
Коментари Харесай

Ужасна смърт застигна 86 „спасени“ тигъра

Три години откакто 147 тигъра бяха иззети от скандално известния Храм на тигъра в Тайланд, държавното управление на страната разгласи, че 86 от животните са умрели.

Официалната причина за гибелта, съгласно управляващите, е заразна болест, която се обострила поради кръвосмешението сред огромните котки, оповестява „ Непънъл джеографик “.

Години наред преди преместването на животните, будисткия храм беше огромна туристическа атракция, където посетителите можеха да видят величествените хищници от близко и да си вършат фотоси с тях.



Разследване на „ Нешънъл джеографик “ и австралийска организация разкриха някои неприемливи неща, които се правели вътре, в това число принуждение над животните и неестествен интензивен напредък на животните за незаконна търговия с елементи от телата им.

След като били преместени през 2016 година, тигрите били настанени в две убежища за диви животни, ръководени от държавното управление.



В формалното известие на департамента за националните паркове, дивата природа и отбрана на растенията се споделя, че повода за гибелта им е ларингеална парализа – заразно респираторно заболяване, което има съдбовни последствия у животните, родени след блудничество, поради слабата им имунна система.

Някои били умряли и от кучешка чума, от която боледуват кучета и тигри.



Според индивида, който се грижел за тях в храма, това не са същинските аргументи. Той упреква държавното управление, че ги е сложило в доста неприятно условия на живот, в това число прекомерно дребни кафези.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР