Три фактора са допринесли за бедствието в Карловско според австрийски

...
Три фактора са допринесли за бедствието в Карловско според австрийски
Коментари Харесай

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Три фактора са допринесли за бедствието в Карловско

Три фактора са съдействали за бедствието в Карловско съгласно австрийски специалисти, които показаха в града Предварителен отчет за оценка на риска в засегнатите от наводнението села Каравелово и Богдан.

" Събития като наводнението от септември 2022 година не могат да бъдат предотвратени " - това е едно от заключенията на специалистите инж. Феликс Драеснер и инж. Маркус Хайдн от Австрийското сдружение за понижаване на рисковете от естествени бедствия. Според тях до бедствието са съдействали 3 съществени фактора:
количеството на преваляванията,мъртвата дървесина във водосбора инатрупаните материали – парчета, земна маса, разнообразни утаечни материали в коритата на реките.

" В резултат на проливния дъжд и наситената почва, земята към този момент не е могла да всмуква вода и увеличението на повърхностния отток води до възходящо оттичане в каналите. Предполага се, че в горните водосбори поредно са зародили по-малки свлачища. В резултат на това са били изкоренени дървета и се е отделило огромно количество насипен тънък почвен материал, който доближава до течението на реката. По течението на реката има разнообразни по мярка и тип заграждения, които образуват водосбори на реката. Поради високото налягане тези заграждения от трупи са били разрушени и са се отприщили като наводнения ", се показва в отчета.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР