Три деца от катастрофиралия на магистрала „Тракия“ със сръбски автобус

...
Три деца от катастрофиралия на магистрала „Тракия“ със сръбски автобус
Коментари Харесай

Последна информация за децата от обърнатия на АМ Тракия” автобус СНИМКИ*

Три деца от авариралия на автомагистрала „ Тракия “ със сръбски рейс са с заплаха за живота. Те са настанени в Университетската болница в Стара Загора.

Дежурният доктор от незабавното поделение доктор Динко Банков посочи, че положението им е съществено. Предстои ампутацията на краката на четвърти потърпевш при злополуката, възрастен мъж.

Пред Спешното поделение, както и по-рано, ръководителката на групата описа, че повода за злополуката е повече от нелепа – водачът се обърнал да смъкна една седалка, изпуснал за миг кормилото и рейсът се преобърнал. Тя посочи, че е пътувала на седалката зад водача.

*ОБНОВЕНА в 1,32 часа

Служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев дойде в болничното заведение в Стара Загора, където са настанени децата, потърпевши при тежката злополука на Автомагистрала „ Тракия ". Той заяви какво е тяхното положение.

„ Едното дете е в по-критично положение, сега се правят реанимационни мероприятия, само че е хемодинамично, устойчиво като индикатори. Тази нощ ще се следи и ще се извърши кръвопреливане. Имаме екипи с консултанти в София, в случай че се наложи на следващия ден то да бъде транспортирано”, съобщи той. То е на 11 години и е с 3 фрактури на таза и на бедрото.

„ В схващане е, в този момент поговорих с него. Не мога да кажа, че има 100-процентова заплаха за живота му, само че положението му е критично”, добави Меджидиев.

По думите му още едно дете е настанено в интензивно поделение за наблюдаване.

„ Останалите деца са в относително положително положение и са контактни. Те са на възраст сред 9 и 15 години. Повечето са с разкъсно-контузни рани”, заяви още служебният здравен министър.

Шофьорът на рейса също е потърпевш. Наложила се е ампутация на единия на различен мъж.

Част от децата, потърпевши при тежката злополука, към този момент са изписани. Те са превозени до хотел в града.

Припомняме, че в неделя вечерта рейс със сръбска регистрация, пренасящ деца, катастрофира на Автомагистрала „ Тракия”. Пострадаха 17 деца. Инцидентът е станал сред 217 и 218 км в посока София. Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия прием са изровени.

Друга жена от рейса – Ивана Райчич, описа пред bTV, че всичко е станало за секунди. Тя пътувала в задната част на транспортното средство, когато то се обърнало. Двайсетина минути по-рано рейсът спрял за отмора, водачът бил жизнен. Първи се притекли на помощ българи, очевидци на злополуката. Те измъкнали доста от децата и ги транспортирали до болничното заведение.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР